Zonder plastic door het leven

Posted on 2 juli 2014

Regelmatig lees ik artikelen, die op Facebook voorbij komen, over voedsel, afval verminderen en meer van dat soort dingen. En al langer koop ik geen dingen meer waar e-nummers in zitten, of die van producenten zijn die bv. een link met Monsanto hebben (een leuke app hiervoor is Buycott) en daardoor koop ik dus merendeels produkten met eco-keurmerk.

Dieren sterven voor ons ‘gemak’

Ik krijg steeds meer een afkeer van alles wat niet natuurlijk is en daar hoort plastic dus ook bij. Ik word zo opstandig en boos als ik zie wat er allemaal aan plastic rondzwerft in de wereld en nog meer als ik zie wat er in dieren terecht komt. Dieren sterven voor ons ‘gemak’, ja ook voor het mijne. En dat wil ik niet meer op mijn geweten hebben, dus ….

Boodschappen doen

Dus ik ga boodschappen doen met het idee in mijn hoofd dat ik alleen producten koop die niet in plastic zitten. Hm, ik ben heel snel klaar en maar heel weinig geld kwijt bij de supermarkt. Terwijl ze er toch best wel een leuk assortiment biologisch hebben. Dan maar naar de biologische winkel.

  levensmiddelen in plastic  foto 1

Biologisch is niet altijd milieubewust verpakt

Ik heb me er al vaker over verbaasd dat veel biologische producten gewoon suiker bevatten, maar was me er nog nooit zo van bewust dat het merendeel ervan ook in gewoon plastic zit. In elk geval bij de supermarkt. Maar tot mijn verbazing is dit ook bij de biologische winkels met veel producten het geval.

Eigen bakjes mee

Bij de biowinkel is de kaas al verpakt in plastic, maar het winkelmeisje wil graag een ander stuk voor mij afsnijden, zodat het in mijn meegebrachte bakje kan. Groenten is geen probleem, dat ligt onverpakt en dat neem ik zo mee. De noten zitten helaas in plastic, dus die laat ik liggen. Dan maar naar de notenboer.

Ook de noten in plastic

Jeetje, ook bij de notenboer zit alles al verpakt in plastic. Na een vriendelijk ‘Jammer, dan ga ik verder zoeken’ van mij, zegt hij dat V&D losse noten verkoopt. En ja hoor. De keuze is niet zo groot en de zakjes waar het in gaat zijn van pl.., haha nee van papier. Helemaal blij ga ik naar huis. En een volgende keer ga ik de biologische markt verkennen. Daar hebben ze vast veel minder plastic.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.