Wildplasser

Wildplasser naast de afvalcontainer

Nietsvermoedend stap ik met mijn vuilniszak de deur uit en sta vervolgens perplex. Naast de afvalcontainer die bij ons op de parkeerplaats staat, staat een wildplasser. Het is een postbezorger van een mij onbekend bedrijf.

Crimescene

Plassen doe je op de wc

Plaats delict

Ik loop naar de container en zie een volle straal achter de container verdwijnen. ‘Zeg dat doe je niet hier’, flap ik er verontwaardigd uit. ‘Plassen doe je op de wc.’ Boos kijkt een donker gezicht me vanonder z’n helm aan. ‘Waar moet ik het dan doen, ik mag hier niet naar de wc. De mensen zijn hier niet zo aardig.’

Kutwijf

Ik zeg nogmaals dat je niet zomaar naast een container gaat staan plassen. In de tussentijd loopt de man naar z’n scooter terug en terwijl hij wegrijdt, roept ie: ‘Kutwijf’. Ik kijk hem na en neem het kentekennummer van zijn scooter in me op.

Ik ken mezelf

Eén ander woord of één andere gedachte er tussendoor en ik ben het nummer vergeten. Dus loop ik, het nummer hardop herhalend, terug naar binnen en schrijf het snel op. Maar wat was nu het bedrijf dat op zijn tas stond? Na wat googlewerk kom ik daar ook achter en ik stuur het bedrijf een mail.

En ook de wijkagent krijgt een mailtje van mij

Na even googlen op ‘wijkagent Giesbeek’ kom ik op de wijkagenten-pagina en kan ik onze wijkagent een mailtje sturen. Ik ben benieuwd wat hij te zeggen heeft. Ons vorige contact is erg prettig verlopen en ik voel me dan ook vrij om de mail te sturen. Er zijn gewoon dingen die echt niet door de beugel kunnen.

Hoge nood

Ik snap best dat je soms hoge nood hebt en dat je dan een plek zoekt waar je kunt plassen, maar een wildplasser naast de afvalcontainer bij de voordeur van een wooncomplex gaat mij echt te ver.

Update

Ik ben zowel door de politie als het bedrijf gebeld. De politie had het bedrijf ook gebeld en de man een waarschuwing gegeven. Het bedrijf neemt het heel serieus op en heeft een hartig woordje met de bezorger gesproken en hem een soort strafwerk gegeven. En zowel de bezorger als het bedrijf hebben excuses aangeboden. Excuses aanvaard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.