Waar ik me heel klein van kan voelen

Posted on 13 maart 2013

Netwerken

Van de week een leuke en inspirerende workshop, bij 
De Eigen Zaak in Arnhem, gehad. Allereerst hebben we onze elevator pitch gemaakt en met zoveel mogelijk mensen gedeeld en tussentijds bijgesteld. Daarna diverse oefeningen in groepjes van 3, waarbij we op zoek gingen naar overeenkomsten met elkaar van wat we te bieden hebben en hoe we elkaar kunnen ondersteunen, versterken en samenwerken.

Het was een leuke avond, waar, bij velen, veel nieuwe ideeën en samenwerkings wensen zijn geboren. Vol van alles ging ik naar huis.
De volgende dag had ik een afspraak met een inspirerende vrouw, Marlies. Marlies heb ik bij de 
Droombaanreis leren kennen en ik heb vele ideeën en tips van haar gekregen over hoe ik mijn eigen bedrijf ‘Kledingadvies Agnes’ een impuls kan geven.


Ik voel me heeeeel klein

Alles helemaal leuk, zou je denken. En ja, dat is ook zo, maar ’s avonds schoot ik weer in het stuk dat ik het allemaal helemaal niet kan. Ik had op die ‘netwerk’-avond het idee dat iedereen die ik gezien en gesproken heb, een goed lopend bedrijf heeft, goed geschoold is in wat hij/zij doet en de kennis goed kan verwoorden. Gedachten als: ‘Deze mensen hebben echt wat te bieden’, ‘Ik doe maar wat’, ‘Hoe verkoop ik het dat ik gewoon kijk en m’n gevoel volg’,  ‘Zo goed ben ik nou ook weer niet’, schoten door m’n hoofd en ik voelde me steeds minder capabel worden. Verdrietig ging ik naar bed en vanmorgen werd ik verdrietig wakker. Tranen. Ik voel me heeeeel klein. Een klein meisje dat niet opgewassen is tegen de grote boze wereld. Een klein meisje dat zo haar best doet, maar dat maar niet lijkt te kunnen voldoen aan de eisen die aan haar gesteld worden. Een klein meisje dat van zichzelf denkt dat ze niets kan en niets waard is. En dat doet pijn.


Bewustwording

Nou heb ik al heel wat gedaan aan bewustwording en dergelijke, waardoor ik tegenwoordig weer vrij snel zicht krijg op wat er, op zo’n moment, met mij gebeurt. Zo ook vanmorgen. Ik zag dat het kind in mij geraakt was en kon toen weer, vanuit de volwassen mij, zien dat ik wel degelijk iets te bieden heb. Dat ik
 mensen kan helpen te stralen, zoals ze bedoeld zijn om te stralen.

1 gedachte op “Waar ik me heel klein van kan voelen

  1. Pingback: Boekje 'Harige Haiku's' in the picture ⋆ Gewoon AgnesGewoon Agnes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.