Volg je hart spel

Winactie

Via Facebook zie je het vaak langskomen: van die winacties. Ik ben daar nooit zo van, maar ik kwam zo’n actie van Cato Pater tegen en die ken ik. Die doet toffe dingen, dus ik was nieuwsgierig. Ik lees wat ze weggeeft en ik denk: Ja, dat wil ik wel winnen. Maar ook: ja, daar wil ik wel reclame voor maken.

Het ‘Volg je hart’ spel

Een eenvoudig spel waardoor je op een luchtige manier aangezet wordt om je dromen en doelen eens uit te zoeken, uit te spreken en uiteindelijk die eerste stap te zetten waardoor je ze gaat uitvoeren.

Ik heb gewonnen!

Ik win de winactie, ik ben één van de tien mensen naar wie het spel gratis opgestuurd wordt. Na een weekje valt het in de brievenbus. Een leuke verrassing en gelijk zie ik dat het spel van het hart het werk is van creatieve geesten.

De vormgeving

Het spel is mooi vormgegeven en zit in een plastic mapje. Het speelveld is geen bord maar een bedrukt ‘doek’. Een klein instructieboekje, een dobbelsteen en een paar spelkaarten maakt het spel compleet.

Geen pionnen?

Het spel begint met de vaststelling dat er geen pionnen bijgeleverd zijn. De eerste opdracht is dan ook: vind een object dat jouw pion zal zijn gedurende het spel. Dat zet je gelijk in beweging en aan het werk. Hoe kies je jouw pion? Ga je voor praktisch, mooi, binnen handbereik? Of ga je op zoek naar iets dat op één of andere manier bij je past.

Bedrieglijk eenvoudig

Het spelbord is een eenvoudige spiraal en net als bij ganzenbord loop je over het bord richting het midden. Onderweg passeer je kaarten die corresponderen met lijstjes opdrachten die in het boekje staan. Op een speelse manier beantwoord je zo een aantal levensvragen. Wie mis je? Hoe ziet de voordeur van jouw ideale huis eruit? Welke eigenschap of vaardigheid van jezelf zou je willen verbeteren?

Luchtig

Het spel blijft luchtig, ook door grappige opdrachten zoals ‘Teken een bloem met je ogen dicht’. Toch blijven een aantal vragen en antwoorden in mijn geest plakken. Op een speelse manier stemt het tot nadenken. Precies zoals Cato al beloofde :).

Volg je hart, want dat klopt!

Het 'Volg je hart-spel'

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.