Vakantie aan de Valeplas in eigen dorp

Wij zijn nieuw hier

Kort geleden zijn wij verhuisd. Dat betekent dat we hier nog lang niet alles verkend hebben. Inmiddels hebben we wel onze vaste paadjes waar we zo vaak mogelijk gaan wandelen. Maar er valt nog veel meer te ontdekken.

Gewoon een middag aan de Valeplas

Een handdoek mee om op te zitten, een miniflesje Ros├ę, wat zoutjes en ineens is het vakantie. Vanmorgen nog gewoon aan het werk, nu te voet naar de plas en meteen helemaal los van het werk, van de dagelijkse beslommeringen.

Vrij zicht

De ‘Valeplas’ is het minder drukke gedeelte van het watersportgebied Rhederlaag. Toch is het even zoeken voordat we een strandje hebben waar we vrij zicht hebben op het water, maar dan is het ook meteen de moeite waard.

Valeplas Giesbeek

Vissen, vogels, bootjes

We verstoren wat scholeksters, die luid schreeuwend opvliegen, maar als we een stukje doorlopen, lopen ze naast ons al weer op het strandje. Kennelijk hebben ze tussen het hoge gras met de vele wilde bloemen ergens een nestje jongen dat ze beschermen. Vissen springen op uit het water, terwijl sierlijke sternen in de lucht hangen, hopend op een hapje. Telkens als er een bootje voorbij vaart, maakt de golfslag dat het lijkt alsof we een dagje aan zee zijn.

Vakantie aan de Valeplas

Na anderhalf uur zijn we weer thuis. We hebben even genoten van dit prachtige gebied. Anderhalf uur vakantie houden en dan weer heerlijk aan het werk. Wij zijn nieuw hier, maar we vinden onze weg al aardig. ­čÖé

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.