Slowjuicer uitproberen

Posted on 22 juli 2014

Een tijdje geleden deed ik een oproepje op facebook over een slowjuicer. Marlies nodigde ons uit om bij haar eens wat te experimenteren. En nu zitten we daar. We hebben wat groenten en fruit meegenomen en Marlies heeft ook een heleboel.
Marlies legt ons wat uit over de verschillende slowjuicers die er zijn en dat die van haar wat meer geschikt is voor de wat stevigere fruit- en groentesoorten.

Voorbereidingen voor de slowjuicer

Voordat het fruit en de groenten de slowjuicer in kunnen, snijden we eerst het één en ander fijn. Het worden vrij kleine stukjes en we ontdoen ze ook van pitjes en dergelijke. We vullen een heel stel glazen en bakjes met:

  • appel

  • banaan

  • kiwi

  • citroen

  • wortel

  • venkel

  • bleekselderij

  • biet

  • courgette

  • komkommer

  • gember

Eerst alles apart door de slowjuicer

Ik wil wel heel graag weten hoe het fruit en de groente er afzonderlijk uitkomen en hoe ze smaken en dus doen we alles één voor één in de slowjuicer. Dat is leuk :-). Alleen de banaan blijft er wat in plakken en die ‘spoelen’ we door met wortel en bleekselderij, waardoor dat een mengelmoes wordt.

Allemaal kleurtjes

Het aanrecht staat vol met allemaal glaasjes met verschillende kleuren sapjes. En tja, ik zou Agnes niet zijn als ik die niet op kleur zou rangschikken. Dat deed ik al in de jaren dat ik, als technisch onderwijsassistent, werkzaam was bij het vak scheikunde. Ik was Marlies trouwens net voor, want die had dat ook al bedacht :-).

foto 1-2

sapjes uit slowjuicer

Een lust voor het oog

Ik word hier helemaal blij van. Het juicen zelf is leuk, maar die kleurtjes …..
Een lust voor het oog, of in elk geval voor het mijne. Dus zet ik ze ook nog even in een kringetje.

sapjes uit de slowjuicer

Mengen maar!

Als een stel heksen in opleiding maken we steeds nieuwe brouwsels. Ik vind het proeven ervan wel iedere keer heel spannend en dat doe ik dan ook met enige terughoudendheid. Eten en drinken is niet mijn favoriete bezigheid en alleen al door het zien van de consistentie of de kleur kan ik een afkeer voelen. Maar ……. ik doe het wél en dat vind ik best stoer van mezelf.
M’n lief en Marlies proeven er lustig op los en als er geen ongemengd sapje meer over is, hebben we een leuk aantal combi’s die we lekker vinden:

  • bleekselderij met komkommer (en appel)

  • venkel met wortel (en appel)

  • biet met komkommer en bleekselderij

  • verder elke groente met appel

Verder geeft Marlies de tip dat sinaasappel ook bijna overal lekker bij is. Dat gaan we nog uitproberen!

 Tip

Als je zelf brood bakt, kun je de pulp die uit de slowjuicer komt gewoon door het deeg mengen. Zo benut je echt het allergrootste deel van je fruit en groenten.  En het is ook nog eens lekker en gezond.

Wel of geen slowjuicer?

Of we nu zelf ook een slowjuicer willen, of dat we het bij de sapcentrifuge en misschien een blender houden, weten we nog niet. Maar het is een super geslaagd experiment.
Dank je wel lieve Marlies.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.