Nog meer bakzout

Posted on 5 juli 2014

Het is grappig hoe het werkt als ik eenmaal een besluit hebt genomen. Iedere keer komt er weer wat in me op wat ik gebruik en wat (deels) van plastic is. Wat dacht je van wattenstaafjes? En ja, die zijn er ook in een houten uitvoering, maar waar denk je dat ze in verpakt zitten???? Juist, plastic.
Of azijn? Ik heb een glazen fles gevonden, maar met plastic dop. WC-papier, maandverband, deodorant en ga zo maar door, alles zit in plastic. Grrr.

Het is een hele uitdaging. Maar wel één waar ik lol in heb.

In m’n vorige blog vertelde ik alleen over het bakzout als afwas/schoonmaakmiddel, maar diezelfde dag heb ik ook tandpasta en shampoo gemaakt.

Tandpasta van bakzout

Voor de tandpasta heb ik bakzout met een beetje stevia, in een glazen potje, door elkaar  gedaan.

bakzout met stevia

Nu doop ik mijn natte tandenborstel er voorzichtig in, maar dat is niet de meest handige manier. Een klein strooipotje zou hier uitkomst bieden, dus ga ik tussen de spullen van mijn lief eens op zoek naar een pepervaatje. Volgens mij moet dat het wel goed doen.

Shampoo van bakzout

Voor de shampoo ga ik plastic flessen hergebruiken, want ik heb ze nou eenmaal al in huis. In de rechter fles zit bakzout opgelost in water wat ik, dmv het bakje, gedoseerd over m’n haar kan gieten. Daarna goed uitspoelen en dan de verdunde azijn, die in de linker fles zit, op m’n haar spuiten.

foto
Ik ben heel benieuwd of en hoe het gaat werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.