Misleidende informatie over ansichtkaarten

Maar weer eens een kritische blog, nu over misleidende informatie

Ik wil wat foto’s op kaarten laten drukken en kom bij Drukland terecht. Ik doorloop het proces van uitkiezen en lees de uitleg bij de verschillende papiersoorten. Ik wil stevige ansichtkaarten en lees bij ‘ansichtkaartenkarton’ het volgende:

‘300 grams ansichtkaartenkarton is een zware papiersoort met een glanzende voorkant en een matte achterkant. De voorkant heeft een coating en de achterkant niet. Hierdoor is de achterkant goed beschrijfbaar met zowel pen als potlood.’

Ansichtkaarten van Agnes van der Graaf, nat paardebleompluisIk wil graag een glanzende ansichtkaart, dus ik kies voor deze optie. Ik rond m’n bestelling af en betaal. Nu afwachten. Net als bij het bestellen van mijn boekje Harige Haiku’s, vind ik dat ook nu weer spannend.

De ansichtkaarten zijn er

Ik maak de doos open en wat zie ik? Ansichtkaarten zonder glans! Hoe kan dat nou, ik heb toch papier met glans gekozen? Ik kijk nog maar eens op de website van Drukland en lees daar toch echt dat het, door mij gekozen, papier een glanzende voorkant heeft.

Ik klim in de pen

Daar gaan we weer. Dan nog maar eens een mailtje sturen. Ik krijg een reactie over het papiergewicht en dat daar afwijkingen in zitten, omdat het een natuurproduct is. Uh, wat heeft dit met glans te maken? Dus nog maar een mailtje en nu krijg ik een antwoord over de glans. Dat het materiaal inderdaad een glanzende laag aan de voorzijde heeft, maar dat omdat de kaartjes volledig bedrukt zijn de glanzende laag niet zichtbaar is. Die zit onder de bedrukking.

Ben ik nu gek?

Ik snap hier dus niks van. Als papier glanzend is, maar na volledige bedrukking niet meer, dan moet je dat er toch bijzetten? Ik ben geen drukker, dus hoe zou ik dat als klant moeten weten?

Misleidende informatie

Ik vind dit dus misleidende informatie, want door weglating, krijg je geen volledige informatie. En dat is toch wat je je klant wilt geven Drukland? Het minste dat je tegen je klant kunt zeggen is: ‘Dank u wel dat u ons hierop wijst, we gaan deze onduidelijkheid op de website aanpassen.’ En misschien zelfs zoiets als: ‘Als dank en als goedmakertje krijgt U bij uw volgende bestelling van ons 25% korting.’

2 gedachten aan “Misleidende informatie over ansichtkaarten”

  1. Je bent geen drukker, maar onthoud een ding: bij dit soort goedkope drukkerijen krijg je ook waarvoor je betaalt. Wil je kwalitatief goede kaarten, dan kun je beter iets meer betalen bij je lokale drukkerij (en dan niet Multcopy) en je laten voorlichten en kunnen ze je ook voorbeelden laten zien en voelen. Je hebt namelijk glans en hoogglans. Dat laatste is wat e op kaarten en covers van tijdschriften ziet. Dat is meestal een filmlaag over het drukwerk heen en ja dat kost..Bedrijven als vista en dergelijke en drukland zijn leuk voor amateuristische visitekaartjes, voor serieus drukwerk moet je daar echt niet zijn…

    1. Hallo Anneloes,
      Dank je wel voor je reactie. We hebben veel ervaring met allerlei drukkers. Ik heb geen problemen met de kwaliteit van hun drukwerk, want dat is gewoon goed. Het gaat vooral om de kwaliteit van hun communicatie.
      Warme groet, Agnes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.