Krijg ik toch ineens de kriebels

Posted on 4 juli 2014

Ik heb al een tijdje bakzout in huis om te gaan gebruiken als shampoo en waspoeder, maar ik heb er steeds maar niets mee gedaan. Ik vond het nogal een klus om het uit te gaan zoeken en uit te voeren. En van de week, ik weet niet wat er in mij is gevaren, krijg ik toch ineens de kriebels.

Van het één …..

Laptop erbij en op zoek naar toepassingen van bakzout. Ik vind er heel wat en het is allemaal best simpel te realiseren. Het liefst doe ik ze allemaal tegelijk, maar omdat ik nog niet zoveel energie heb, doe ik het rustig aan. En toch beland ik van het één in het ander.

Bakzout voor de afwas

Bakzout is heel goed voor de afwas te gebruiken, maar dan wil ik het wel in een handig strooi potje hebben. Maar ja, er iets voor kopen voelt ook niet meer goed. Dus kijk ik eens bij wat ik nog aan potjes en bakjes heb staan en vind een glazen potje waar zilveruitjes in hebben gezeten. In de deksel, die zowaar niet van plastic is, sla ik met een hamer en spijker een paar gaatjes en voilà, ik heb m’n strooi potje.
bakzout in strooibus

Uitproberen

Het is trouwens niet alleen voor de afwas te gebruiken, maar ook voor het schoonmaken van wastafel, wc e.d. Nu maar eens kijken of het prettig werkt én of het ook werkelijk de spullen schoonmaakt.

bakzout als afwas- en schoonmaakmiddel

En zoals ik al zei: van het één komt het ander en ben ik tot in de avond bezig met rommelen, schoonmaken en bedenken hoe ik het allemaal ga doen en lig ik het grootste deel van de nacht wakker. Een beetje overprikkeld maar hoor ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.