Deel 3: Wat wil dit avontuur me nu vertellen?

Posted on 2 april 2014

We zijn weer thuis van een enerverende en o zo leuke dag en ik vraag me af wat zoveel doodlopende wegen en ‘tegenzittende’ gebeurtenissen me te vertellen hebben.

De heenreis

Ingrediënten van de heenreis:
regen en dus slecht zicht
onbekend terrein
drukte op de weg
verkeerd rijden
doodlopende wegen
het niet kunnen vinden
tijdsdruk

De terugreis

Ingrediënten van de terugreis:
zon
onbekend terrein
drukte op de weg
verkeerd rijden
doodlopende wegen
het niet kunnen vinden
alle tijd van de wereld

Wat maakt het verschil?

Vijf van de zeven ingrediënten van de heenreis zijn er ook op de terugreis. Wat maakt dan dat ik het zo verschillend ervaar, dat ik op de heenreis in de stress raak en op de terugreis het helemaal naar m’n zin heb? De zon? De afwezigheid van tijdsdruk?

is het de zon die mij beïnvloed?

De zon is absoluut een factor die een positieve uitwerking op me kan hebben, maar dat was nu niet waar het over ging. Maar tijdsdruk is meer een ding. Dat is voor mij een grote stress factor. Zelfs als dat in een spelletje is, voel ik me als een kip zonder kop. Ik kan me niet meer focussen, schiet van de ene naar de andere kant en er komt niets zinnigs uit. De onzekerheid slaat dan toe en die verlamd mij en maakt me kribbig.

Maar dan ben ik er nog niet

Dit alles geeft mij nog geen antwoord op de vraag: wat heeft het me te vertellen. Maar dan lees ik in mijn mail een uitspraak van Eckhart Tolle:

The best indicator of your level of consciousness is how you deal with life’s challenges when they come. Through those challenges, an already unconscious person tends to become more deeply unconscious, and a conscious person more intensely conscious. You can use a challenge to awaken you, or you can allow it to pull you into even deeper sleep.”

En het is weer duidelijk

Nou, dat lijkt me duidelijk. De heenreis zat ik in unconsciousness, bezig met waar ik naar toe moest, dat ik er op tijd moest zijn. Allemaal in de toekomst en ik was me niet bewust van het nu. De terugreis zat ik in consciousness, helemaal in het nu, genietend. Zelfs van iedere doodlopende weg :-).
Wat een beetje bewustzijn al niet kan doen.

Nu nog leren om het in te zetten als ik ‘tijds’druk ervaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.