Deel 1: de weg naar de Uithof

Posted on 28 maart 2014

Dit is de eerste blog van een serie van 3. De avonturen van deel 1 en 2 maakten dat ik wel heel nieuwsgierig werd naar wat het me te vertellen zou hebben. En dat heb ik in deel 3 geschreven.

Kunt u morgen komen?

Donderdagmiddag wordt m’n lief gebeld, door een studente van de Faculteit Communicatie & Journalistiek van de Hogeschool Utrecht, of ze vrijdag in de studio kan komen voor een interview op tv. Het wordt life uitgezonden op Campus Talk en zal later herhaald worden op tv Utrecht. Het zou ongeveer een half uur duren. 

Media aandacht voor Helen van Seksueel misbruik is erg belangrijk, dus een andere afspraak afzeggen en ernaartoe. Een rit van een klein uur door flinke regen. De Uithof in Utrecht is zo gevonden en met de Tomtom de faculteit ook, denken we. Maar dat pakt even anders uit. Tommy stuurt ons een doodlopende straat in, waar de faculteit dicht bij zou liggen. Dus ik rij erin en zoek naar de parkeerplaats die er zou moeten zijn, maar die is er niet. De eerstvolgende afslag blijkt alleen voor de bus te zijn. En omdat de volgende straat het ook niet is, rijden we maar terug en proberen het via de andere kant. Maar ook daar dezelfde problemen. Het is een rit van achteruitrijden, keren, ongedurige medeweggebruikers en de tijd die gaat dringen.

Inmiddels ben ik aardig gestrest en besluit de auto op de parkeerplaats, aan het begin van de Uithof, te zetten en lopend verder te gaan door de, nog steeds, stromende regen.

Slechts 4 minuten

Na nog een keer verkeerd gelopen te zijn, komen we dan toch eindelijk bij de faculteit aan. Gelukkig nog op tijd. Samen met nog 2 gasten gaan we de studio in. Gast 1 mag aan tafel komen zitten en wordt  geïnterviewd. Slechts een minuut of vier. ‘Dan zal Ivonne wel de hoofdgast zijn, want ze had gezegd dat het ongeveer een half uur zou duren’ denk ik, maar als Ivonne aan de tafel zit, staat de floormanager al na 3 minuten te zwaaien dat de presentatrice af moet ronden. Dus ook voor Ivonne een kleine vier minuten zendtijd. Jammer, want seksueel misbruik is een te groot onderwerp voor 4 minuten.

Gedane zaken …

Het is te hopen dat de studenten naast Journalistiek ook echt Communicatie gaan krijgen, zodat dit soort misverstanden niet meer hoeven plaats te vinden. Voor 4 minuten zendtijd waren we niet naar Utrecht gereden.  Maar ach, gedane zaken….. Het is weer een leuke ervaring en 4 minuten aandacht is meer dan niets.  En echt super dat een studente zo’n onderwerp uitzoekt om te bespreken.

Zullen we de terugweg meer geluk hebben? Je kunt het binnenkort lezen in deel 2.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.