De kracht van Reiki-vervolg

Posted on 23 juli 2013

In mijn vorige blog ‘de kracht van Reiki’ beschreef ik hoe Reiki inzicht kan geven in waar fysieke pijn mee te maken heeft en hoe het daarmee een emotie los kan maken uit je lichaam.

Reiki werkt niet altijd zo. Voor ieder mens werkt de Reiki op de manier, die het beste is voor die bepaalde persoon.

Door een val in de sneeuw heeft mijn vriendin erge pijn in haar schouder. En het lijkt erg op een slijmbeursontsteking. Ze draagt haar arm in een mitella en ik geef haar iedere dag Reiki. Zodra ik mijn handen erop leg voelt ze dat het heel heet wordt, dat er van alles beweegt en trilt, alsof er dingen op hun plek geschoven worden en voelt ze langzaam de pijn verminderen. Na een paar weken is ze pijnvrij en gaat het even een tijdje goed.

Totdat ze een zware doos tilt en de pijn er direct weer inschiet. Ik begin weer met Reiki en weer verdwijnt de pijn. Nu sneller dan de eerste keer.

Maar het blijft een gevoelige plek en keer op keer steekt het weer de kop op. Ze heeft nog niet duidelijk wat die schouder haar wil vertellen, wat (mijns inziens) maakt dat de pijn steeds terugkomt.

Mijn vriendin ervaart veel fysieke dingen tijdens een behandeling. Het kan ook zijn dat je niets merkt van de Reiki, maar toch doet het dan zijn werk. Onbewust, zoals zoveel dingen in ons leven, draagt het bij aan jouw ontwikkelingsweg. Dit vraagt heel veel vertrouwen, zowel van jou, als van mij als behandelaar.

Ik als behandelaar kan geen pijn weghalen, kan niet genezen. Dat kan alleen jijzelf, door er bewustzijn in te brengen en de Reiki helpt daarbij. De Reiki stroomt daar naar toe waar het het meest nodig is en stimuleert hiermee het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Vertrouwen op het zelfhelend vermogen van je lichaam, vertrouwen opdat dat gebeurt wat voor jou het beste is, ook al is dat misschien niet dat wat jij voor ogen hebt, is wat er nodig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.